*
Telefon wsparcia: (22) 270 11 65          Porady mailowe: psycholog-(na)-stowarzyszenieanimo.pl

Wspólnie zmieńmy świat osób z zaburzeniami lękowymi!

W celu pomocy i wskazywania cierpiącym na zaburzenia lękowe światełka w tunelu obecnie działa z nami aż 9 psychologów, którzy oferują swoje zrozumienie i profesjonalne wsparcie na naszym bezpłatnym i anonimowym telefonie 4 razy w tygodniu przez 3 godziny a dodatkowo pomagają odpisując na maile przesyłane na psycholog-(na)-stowarzyszenieanimo.pl.

Jedna z osób, które skorzystały z naszej pomocy wysłała nam taką wiadomość:

“Jestem dzisiaj po pierwszej rozmowie na Waszej infolinii. Bardzo mi pomogła ta rozmowa. Nie widziałam już nadziei wyjścia z nerwicy. Byłam pewna, że już zawsze tak będzie, a po rozmowie taką nadzieję widzę”.

W przeciągu pierwszego roku działania naszego telefonu przeprowadziliśmy ponad 500 rozmów i odpisaliśmy na setki maili. Dzięki tym działaniom, nasi psychologowie podają dzwoniącym rękę pomagając im wyjść z cienia zaburzenia, w którym często tkwią od wielu lat tak, by mogli prowadzić pełne i wartościowe życie.

Pomagamy również poprzez regularnie publikowane, wartościowe merytorycznie treści na stronie internetowej, szeroko pojęty marketing i to, aby o zaburzeniach lękowych mówiło się coraz więcej w mediach. Szerzenie świadomości o zaburzeniach lękowych jest dla nas bardzo ważne, bo nadal nie są one traktowane przez społeczeństwo poważnie, przez co cierpiące osoby nie uzyskują wsparcia i pomocy, której tak bardzo potrzebują.

To, czego doświadczają osoby z zaburzeniami lękowymi, dobrze opisują artykuły, jakie znajdziecie w zakładce “Oblicza nerwicy” na naszej stronie, gdzie zamieszczamy prawdziwe historie życia. Jak np. pisze Małgorzata, podczas ataków paniki “Myślałam, że umieram”. Wyobraźcie sobie czuć, że się umiera codziennie? Bo tak też zdarza się w zaburzeniach lękowych. Te doznania są bardzo trudne i realne. I tak chcemy, żeby były traktowane przez innych.

Wszyscy, bez wyjątku, pracują w Stowarzyszeniu pro bono, nie pobierając za to żadnego wynagrodzenia.

Z jednej strony jest to dla nas powód do dumy – takich pasjonatów ze świecą szukać, a my ich znaleźliśmy! – z drugiej strony jednak chcemy, aby docelowo nasz telefon działał jeszcze częściej i dłużej, a sami wiecie jak jest: wolontariat jest wspaniały, ale możliwy w ograniczonym zakresie.

Telefon wsparcia nie jest ponadto jedyną inicjatywą, jaką chcemy prowadzić. Mamy mnóstwo pomysłów i zapału. Co więc stoi na przeszkodzie, żeby już teraz robić więcej i lepiej, zapytacie? Cóż, zwykle bywa tak, że jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze! I tak jest też w tym przypadku.

>By rozwiać ewentualne wątpliwości, telefon wsparcia jest i zawsze będzie bezpłatny! Niemniej, aby działać prężniej, więcej i na coraz szerszą skalę, Stowarzyszenie potrzebuje środków finansowych.

Przekazując darowiznę, razem z nami zmieniasz świat osób z zaburzeniami lękowymi!

Wspieraj nas cyklicznymi wpłatami na Patronite.pl

Wesprzyj nas jednorazową wpłatą dzięki darowizny.ngo.pl (wpłać szybko z PayU)

Pomóż robiąc zakupy w internecie - to wsparcie nic nie kosztuje!

Złóż darowiznę poprzez PayPal

Zrób przelew bezpośredni

Nr konta: PL 55 1950 0001 2006 0107 8331 0002
Odbiorca: Stowarzyszenie Animo - Odważ się żyć!
Tytułem: Darowizna na cele stowarzyszenia